Consumul alimentelor sarate va poate face mai infometati, nu neaparat mai insetati.

Cu totii stim ca alimentele sarate ne dau o stare de sete. Dar stiati ca o dieta bogata in saruri ar putea declasa supraincalzirea corporala, rezultand in luarea in greutate?, ori asa pretinde un studiu nou efectuat.

Conform acestuia, atunci cand persoanele maresc de-a lungul timpului ratia de sare, acestea ajung sa bea mai putina apa. Cercetatorii spun ca nivelul de sodiu amplifica si senzatia de foame, adica dietele bogate in saruri contribuie la ingrasare.

Studiu
Cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt din Nashville, SUA si de la Centrul Delbruck pentru Medicina Moleculara din Germania au studiat legatura dintre consumul de sare si regularitatea obiceiurilor de hidratare in cadrul unor simulari pentru misiunile spatiale catre Marte.

Dar care este conexiunea dintre Marte si sare? In realitate nu prea exista, inafara faptului ca de-a lungul unei calatorii atat de indelungate, este nevoie sa se valorifice fiecare strop de apa. Avantajele pe care acest mediu le prezinta i-au determinat pe oamenii de stiinta sa masoare si sa monitorizeze toate aspectele legate de sare, alimentatie si hidratare.

Au fost alesi 10 participanti de sex masculin pentru zborurile simulate catre Marte in cadrul unei navete spatiale. Primul grup a fost observat pentru 105 zile iar cel de-al doilea pentru 205 zile.

Aceleasi cantitati de mancare le-au fost administrate ambelor grupuri, dar dupa cateva saptamani, mancarii ii erau adaugate consecutiv 3 nivele diferite de sare; mai exact, 6g, 9g si 12g de sare.

Citeste continuarea articolului aici: Va este mereu foame? E posibil ca acest ingredient sa fie de vina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *