Cu totii am auzit de stilul minimalist preferat de majoritatea persoanelor in materie de design interior, insa putini stim si ce fel de covoare se potrivesc cel mai bine acestui stil.

In ultima perioada se pare ca genul covoarelor chilim castiga detasat in fata celorlalte tipuri. Spre deosebire de alte modele de covoare de inspiratie orientala, covoarele chilim au o textura mai usoara, nefiind la fel de groase si pufoase.

Mai degraba, aceste carpete ofera o senzatie usor aspra, asemenea unei mochete subtiri.

Aspectul lor intens colorat, cu imprimeuri deosebite, dar nu exagerat de incarcate, face din acest tip de covoare alegerea perfecta pentru o casa minimalista, dar plina de personalitate

Curentul minimalist in designul interior

Un design interior minimalist implica pastrarea simplitatii si doar a acelor elemente utile, fara de care casa nu ar putea fi functionala.

Locuintele minimaliste se axeaza pe materiale cat mai naturale, precum lemnul, fierul, piatra sau chiar sticla, in combinatii simple, linii drepte si cu imprimeuri geometrice.

Minimalismul foloseste orice suprafata intr-o maniera pragmatica, creand spatii cat mai compacte si functionale.

Acest curent este din ce in ce mai popular si in randurile romanilor, care tind spre un stil de viata mai simplu, mai ordonat si orientat spre experiente, nu spre acumularea de obiecte.

Avantajele covoarelor chilim pentru o locuinta minimalista

Cantitatea potrivita de culoare si accente

Decoratiunile complexe, mobilierul Art Nouveau sau ornamentele elaborate nu fac parte, sub nicio forma, din peisajul minimalist. In schimb, un covor chilim poate reprezenta adaosul perfect intr-un asemenea decor: este un covor „plat”, cu o textura usoara, care adauga exact atat cat trebuie.

In plus, de cele mai multe ori, covoarele chilim se bazeaza pe o singura gama cromatica sau pe cateva nuante bine definite, vii si clare, care energizeaza atmosfera.

Adaptabilitatea

Datorita caracterului lor adaptabil, covoarele chilim pot fi intrebuintate in mai multe feluri. Pot fi asezate pe podea, pot fi puse pe perete sau folosite drept huse pentru fotolii care au nevoie de reconditionare ori un plus de farmec.

Unele covoare chilim au si doua fete, pentru a putea fi folosite alternativ, fara sa te plictisesti de acelasi model.

Diversitatea

Covoarele chilim se gasesc intr-o gama foarte variata de culori si modele. Astfel, ele pot fi integrate in orice locuinta si vor arata splendid in orice incapere.

Daca ai parchet de culoare inchisa pe podea, poti alege un covor care sa complimenteze frumusetea naturala a lemnului. Orienteaza-te spre nuante de oranj sau rosu. Daca podeaua este deschisa la culoare, scoate-o in evidenta cu nuante vii, precum violetul, galbenul pai, verdele sau albastrul.

Autenticitatea
Majoritatea celor care prefera un design minimalist apreciaza piesele de mobilier si accesoriile cat mai originale si calitative, precum covoarele chilim realizate manual, din bumbac sau alte materiale naturale.

Acestea respecta motivele etnice ale zonei din care provin, adaugand farmecul autenticitatii in orice incapere.

Intretinerea usoara

Daca ai o casa minimalista, inseamna ca tii foarte mult la ordine, simplitate si organizare.

Faptul ca tipul acesta de covor nu pastreaza praful sau impuritatile la interior il face foarte usor de curatat cu un aspirator clasic sau chiar cu o matura.

In concluzie, daca esti si tu adeptul stilului minimalist covoarele chilim sunt cele mai potrivite pentru casa ta, calitatea ridicata, materialele naturale si culorile potrivite vor transforma casa in ceea ce tu doresti.

{{clean}}
{{clean2}}