A fi vazut in totalitate de cineva, ca apoi, sa fi iubit indiferent de situatie – acesta este un dar al omenirii care se afla la limita miraculosului, a scris Elizabeth Gilberth.

De multe ori, ne privim partenerul si ii vedem asa cum sunt, dar uitam ca si noi suntem la fel ca ei. Doua persoane imperfecte se vor stradui foarte tare pentru o iubire perfecta. Cu toate acestea, atunci cand reusim in final sa construim ceva minunat, este important sa stim cum sa-l pastram. Lumea – si propriile imperfectiuni – pot fi doborate foarte usor.

Iata 4 catalizatori ai relatiilor si strategii pentru a-i depasi:

1. Ne straduim cu…banii

Gandul ca iubirea si banii nu au nimic de a face una cu alta este extrem de romantic – dar nu si realist. De fapt, conform unor chestionare efectuate de catre Citibank, 57% din cuplurile divortate au numit problemele financiare precum motivul principal al destramarii casniciei. Luati aminte la urmatoarele sfaturi pentru a va echilibra bugetul:

• Setati-va impreuna unele limite pentru depozite. Sarbatoriti atunci cand reusiti sa atingeti limita respectiva.

• Calculati-va bugetul impreuna. Fiti clari, conservativi si cat mai exacti. Asigurati-va ca ambii parteneri inteleg bugetul si sunt de acord cu limitele impuse pentru cheltuieli.

• Comunicati – nu doar despre sume de bani, ci despre filozofii generale si atitudini legate de bani. Prioritatile partenerului vostru ar putea fi foarte diferite de ale voastre. Intelegerea acestui lucru va poate ajuta sa va descurcati problemele financiare fara instigarea unor conflicte.

• Fiti deschisi si cinstiti cand vine vorba de bani. Nu ascundeti cumparaturi scumpe sau datorii. Lucrati ca o echipa.

2. Ne straduim cu…increderea

Fara un sentiment puternic de incredere, o relatie este sortita disiparii. Precum scria J.M. Barrie, „Toata lumea este plina de credinta, de incredere si de praf de stele.” Incercati aceste strategii pentru a va intari increderea in partener:

• Depuneti un efort pentru a mentine unele limite sanatoase. Respectati limitele impuse de partener, chiar daca nu le intelegeti sau nu sunteti de acord cu ele.

• Lasati trecutul unde ii este locul. Nu il readuceti in discutie in incercarea de a va rani partenerul fara a cugeta inainte.

• Respectati-va promisiunile – chiar si pe cele mai neinsemnate. Fiti punctuali. Respectati-va angajamentele. Sunati atunci cand ati promis ca o sa sunati si faceti exact ceea ce ati spus ca veti face.

• Fiti mereu sinceri cu partenerul vostru. Nu le spuneti minciuni nevinovate pentru a evita gelozia sau sentimente negative. Odata ce minciuna va va fi descoperita, partenerul se va intreba daca le mai ascundeti si altceva.

3. Ne straduim cu…sexul

Citeste continuarea articolului aici: Castigati in fata celor mai comune 4 cauze de terminare a relatiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *