Uleiurile esentiale folosite in aromaterapie au importante proprietati antiinfectioase (antibacteriene si antivirale), antiinflamatorii si fungicide.
Din acest motiv, ele sunt de obicei folosite ca o completare a tratamentelor traditionale in situatii cum ar fi:
• Dezechilibre ale sistemului imunitar: cum ar fi infectiile si bolile legate, in principal, de tractul respirator.
• Modificari ale sistemului nervos, cum ar fi anxietatea, depresia, tahicardia sau dezechilibrele emotionale.
• Infectii dermatologice, cum ar fi, de exemplu, psoriazis, eczeme sau chiar in procesele de vindecare sau acnee.
In plus fata de aceste aplicatii, alte beneficii remarcabile ale aromoterapiei sunt:
• Reduce stresul, ajuta la contracararea insomniei, depresiei si anxietatii si, in acelasi timp, duce la un stimulent puternic si chiar la un afrodisiac.
• Amelioreaza durerea datorita efectelor sale analgezice si este, de asemenea, un potentiator de antihistaminic si aparare.
• Proprietatile antioxidante ale plantelor fac ca aceasta terapie sa ajute si la prevenirea imbatranirii celulelor.
Desi medicina traditionala nu recunoaste in mod deschis beneficiile aromoterapiei, multi specialisti medicali recomanda aceasta tehnica pacientilor lor ca o completare a tratamentelor lor. In acest sens poti folosi un difuzor aromaterapie pentru casa ta.
Exista deja studii care demonstreaza imbunatatirile produse de aceasta terapie, de exemplu, la pacientii cu cancer. Pe de o parte, deoarece tratamentele de aromaterapie reduc nivelul de stres si depresie pe care acesti pacienti il prezinta de obicei, contribuind la imbunatatirea atat a starii lor psihice, cat si a calitatii vietii.
Daca nu vrei sa folosesti un difuzor, poti incepe cu o candela aromaterapie.
Cum se face aromaterapie?
Uleiurile pot fi aplicate in diferite moduri, acestea sunt urmatoarele:
• Prin inhalare. Este metoda de baza, poate fi directa sau nu (amestecarea cu apa, de exemplu). Difuzoare sau abur pot fi, de asemenea, utilizate, alaturi de cele mai bune uleiuri esentiale. Este utilizata metoda pentru probleme respiratorii sau unele afectiuni ale pielii.
• Prin masaj. Mai intai sunt diluate in unumite lotiuni sau apa. Ulterior, un masaj se efectueaza energetic sau usor, in functie de afectiune. Ideal pentru contractii.
…
Citeste continuarea aici: Proprietatile si beneficiile aromoterapiei
Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a oferit multe idei noi pentru amenajarea casei mele. Am descoperit trucuri simple dar eficiente de decorare, care m-au motivat sa imi reimprospatez spatiul de locuit. Multumesc pentru informatiile utile!
Articolul este foarte interesant si util pentru cei care vor sa isi decoreze casa intr-un mod modern si elegant. Ideile prezentate sunt inspirate si usor de pus in practica, iar imaginile ilustreaza foarte bine fiecare sugestie. Recomand tuturor sa-l citeasca pentru a gasi inspiratie pentru propria locuinta.