Bolile cardiace reprezinta principalul factor de mortalitate din lume. Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat ca, doar in 2008, 17.3 milioane de persoane au murit din aceasta cauza si, pana in anul 2030, mai mult de 23 de milioane de persoane vor muri anual din cauza unor forme de boli cardiace.

De ce sunt bolile cardiace atat de fatale?

Foarte multe persoane ar putea sa le asocieze dietelor necorespunzatoare, stilurilor nesanatoase de viata, poluarii mediului si tot asa.

Dar unul dintre motivele pentru care bolile cardiace cauzeaza o mortalitate atat de ridicata in randul oamenilor este ca foarte putini cauta ajutor in momentul in care simptomele incep sa se manifeste.

In cel mai rau caz, multi nu vor stii pentru ce ar trebui sa se alarmeze. Dar un lucru este sigur; majoritatea semnalelor nu sunt mereu intense sau evidente si vor varia intre indivizi.

Pentru ca este destul de dificil sa determini simptomele unei probleme cardiace, asigura-te ca acorzi atentie urmatoarelor semne de avertizare si cauti ajutorul unui medic daca reapar sau nu se diminueaza dupa cateva ore sau zile:

1. Ameteala si dificultatea de a respira

Lipsa aerului, atunci cand nu suferi de astm sau de boala pulmonara obstructiva cronica, poate indica un atac de cord; si ameteala poate fi un simptom.

2. Starea de greata

Durerile de stomac, indigestia, starile de voma sau de greata pot sa apara in timpul unui atac de cord.

3. Presiune

O senzatie de disconfort in zona pieptului, asemanatoare presiunii unui obiect pe piept sau o incordare in jurul inimii pot fi simptome ale problemelor cardiace.

Citeste continuarea articolului aici: Obisnuim sa ignoram aceste 10 semne ale bolilor cardiace