Indigestia, numita si dispepsie, este una dintre cele mai comune probleme ce afecteaza sistemul digestiv. Este termenul general asociat unui disconfort sau a unei dureri recurente si persistente in zona superioara a abdomenului. In cele ce urmeaza vom discuta despre cauzele, semnele, simptomele si tratamentele naturale pentru indigestie.

Cauzele indigestiei
Indigestia poate avea diferite cauze iar unele dintre ele sunt asociate stilului de viata al persoanei. Conform Clinicii Mayo, pacientii exagereaza sau mananca prea repede; alimente uleioase, grase sau prea picante; consuma prea multa cofeina, ciocolata, bauturi carbogazoase si alcool; fumeaza, administreaza anumite medicamente impotriva durerilor, antibiotice si suplimente de fier.

Conform publicatiei, o persoana ar putea fi afectata de indigestie si daca sufera de anxietate.

Conform Health Line, anumite boli sau tulburari pot participa la aparitia indigestiei. Acestea sunt gastrita, pietrele la vezica biliara, ulcerul la stomac, ulcerul peptic, inflamarea vezicii biliare, ciroza, pancreatita acuta, tulburari generale de anxietate, insuficienta cardiaca congestiva, boala celiaca, chisturi ovariene si sarcina.

Semnele si simptomele indigestiei
O persoana care sufera de indigestie poate prezenta multiple semne si simptome. Conform WebMD, acestea includ dureri abdominale, senzatia de arsura, balonarea, greturi si stari de voma, ragaituri si gaze, un gust acid in gura si chioraiala stomacului.

Remedii naturale pentru indigestie
Desi medicamentele va pot ajuta sa scapati de indigestie, remediile de acasa pot fi o optiune non-farmaceutica mai ieftina prin care sa puteti ameliora aceasta tulburare.

Otetul de mere
Unul dintre cele mai cunoscute tratamente pentru indigestie este otetul de mere. Conform Top 10 Remedii Naturale, otetul de mere sustine functiile stomacului, adica ajuta la descompunerea si digerarea mancarii pentru a extrage nutrientii vitali din alimentele consumate.

Mai mult, in ciuda formatului sau slab acid, are un efect de alcalinizare care ajuta la mentinerea indigestiei sub control. Conform publicatiei, persoana ar trebui sa adauge o lingurita din otetul de mere nefiltrat intr-o o cana cu apa. Apoi, o lingurita de miere. Pentru o alinare imediata, amestecul trebuie consumat de doua sau trei ori pe zi.

Izma

Citeste continuarea articolului aici: Cauzele, simptomele si tratamentul indigestiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *