Rareori acordam prea multa atentie aspectului general al holului, cu toate ca aceasta este prima incapere cu care luam contact cand intram in orice casa si care contribuie fara indoiala la prima impresie despre o locuinta.


Pentru multi dintre noi holul reprezinta doar un spatiu de depozitare sau de trecere si nu devine o prioritate cand vine vorba de amenajare.

Un hol perfect trebuie sa fie si util, dar sa arate si bine. Insa cum combinam si utilul si placutul fara sa ne ingreunam prea mult sarcina amenajarii.

Mai jos vei regasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa rezolvi aceasta dilema.

Decorul holului

Holul este spatiul care stabileste stilul caminului. Pentru o atmosfera unitara pardoseala ar trebui sa fie aceeasi cu cea din camerele catre care se deschide.

Mobilierul trebuie sa fie proportional cu suprafata holului, iar piesele dedicate depozitarii sa indeplineasca, pe cat posibil, si un rol decorativ. Incearca sa folosesti cat mai mult spatiul pe verticala, dar ai grija sa nu incomodezi culoarul de trafic in cazul holurilor lungi si inguste.

Covorul de la intrare

Orice hol primitor trebuie sa includa un covor care sa protejeze pardoseala si sa impiedice raspandirea murdariei din exterior in restul casei. Pentru ca un covor de hol trebuie sa fie cat mai usor de curatat, alege unul cu fir scurt, dintr-un material care se intretine fara prea mare greutate.

Citeste continuarea articolului aici: 7 obiecte esentiale intr-un hol primitor si armonios

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *