Un Sapiosexual este definit ca: „Unul care gaseste inteligenta ca fiind cea mai atractiva functie sexuala”, iar acestia sunt mai des intalniti decat ai crede. Inteligenta este cu adevarat sexy, si exista o baza stiintifica care explica de ce.

Potrivit Dianei Rabb, cu un doctorat in psihologia transpersonala: „Creierul este cel mai mare organ sexual. Cei care recunosc ca sunt sapiosexuali vor spune ca sunt atrasi de acest organ si tind sa fie satisfacuti sau excitati de intuitiile unei alte persoane.

Ca preludiu, persoana sapiosexuala poate tanji dupa discutii filosofice, politice sau psihologice, pentru ca acest lucru se dovedeste [pentru el sau ea] a fi excitant.

Ca o persoana ce se considera sapiosexuala, cred ca atractia are o multime de elemente diferite, dar inteligenta este cea mai debordanta.

O trasatura comuna in randul sapiosexualilor este faptul ca acestia pot identifica aproape instantaneu inteligenta in alte persoane, iar atunci cand o fac, se dovedeste a fi extrem de atractiva.

Ca exemplu, sa presupunem ca citesti o carte despre poeziea rusa obscura, si se apropie cineva care incepe sa vorbeasca despre carte. Acea persoana are de fapt cunostinte despre lucruri care sunt interesante creierului tau, iar pentru un sapiosexual, acesta este cel mai sexy scenariu pe care si-l poate imagina.

Exista o multime de motive pentru care suntem atrasi de altii, dar fiind atras direct de creierul altei persoane este considerat ‘ciudat’ in societatea noastra actuala. Pentru mine, acest lucru este extrem de trist. Sa fii atras de inteligenta cuiva chiar are sens!

Inteligenta te implineste

Desigur, un cuvant de spus il are si atractia fizica, dar spre deosebire de aspectul fizic – inteligenta este de durata. Sapiosexualii stiu ca o conversatie buna este mult mai satisfacatoare decat a arata bine fara haine.

Citeste continuarea articolului aici: De ce unii dintre noi suntem atrasi strict de inteligenta