Este mult mai usor decat crezi sa transformi sufrageria intr-o camera multifunctionala, fiind una din incaperile cele mai mari din casa si, de asemenea, cea mai folosita.

Sufrageria poate fi camera de zi unde te relaxezi, zona de joaca a copiilor, locul unde te intalnesti cu prietenii si uneori spatiul de lucru.

Pe scurt, este una dintre cele mai apreciate zone ale casei si, din acest motiv, este necesar sa se tina cont de pozitionarea pieselor de mobilier si a elementelor decorative, astfel incat amplasarea sau forma acestora sa nu impiedice utilizarea maxima a acestei incaperi.

Atunci cand vrei sa transformi sufrageria intr-o incapere multifunctionala, pe langa partea de estetica, trebuie sa tii cont si de confort.

Sufrageria va fi incaperea unde vei petrece ore in sir de relaxare, liniste si activitati alaturi de membrii familiei si prieteni, de aceea este important sa tii cont si de nevoile spatiale si de miscare.

In descrierea de mai jos vei gasi sfaturi si idei pentru a putea transforma sufrageria intr-o incapere multifunctionala unde te vei putea bucura impreuna cu cei dragi de activitati diverse.

Amenajeaza un birou in sufragerie

Spatiu esential oricarui camin, livingul poate fi folosit si pe post de birou, mai ales ca o astfel de zona reprezinta o necesitate in orice casa.

Primul pas pentru ca incaperea ta sa functioneze cu usurinta si ca birou este sa decizi unde anume vei amplasa masa de lucru. De preferat ar fi sa iei in calcul apropierea de o fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala.

In functie de natura activitatii tale, poti alege un birou pentru calculator clasic, unul cu corp de biblioteca ori rafturi incluse sau o masa simpla, pe care sa asezi un laptop.

Acorda atentie spatiilor de depozitare ale biroului, daca meseria ta presupune manevrarea actelor, daca iti doresti sa ai si carti in aceasta zona sau daca este un loc in care si copilul isi va face temele.

Pregateste livingul si pentru activitati zilnice si de odihna

De foarte multe ori, mai ales in apartamentele mici, sufrageria este utilizata si ca zona de odihna.

Daca vrei ca noaptea sa o transformi in dormitor, renunta la anumite obiecte sau decoratiuni, cum ar fi carti ori tablouri, fiindca spatiul va parea mai mic decat este in realitate.

Elementul esential este alegerea unei canapele extensibile, care, pe timpul zilei, sa nu dea de banuit ca noaptea sufrageria devine… dormitor.

Daca dispui de mai mult spatiu, opteaza si pentru un pat in sufragerie, pe care sa-l maschezi cu un paravan elegant sau un perete fals, creat dintr-o etajera inalta, din pardoseala si pana in tavan.

Citeste continuarea aici: Cum transformi livingul intr-o camera multifunctionala?

{{clean}}
{{clean2}}