In primul rand, as dori sa clarific urmatoarele: Nu am absolut nimic impotriva medicamentelor antidepresive. De fapt, chiar si eu iau un astfel de tratament impotriva propriilor stari de anxietate. Stiu ca ma ajuta si ma bucur ca le am.

Cu toate acestea, asa cum majoritatea persoanelor care sufera de depresie si anxietate stiu, medicamentatia nu reprezinta un plan integral de tratament.

Aceste tulburari sunt destul de grave si trebuie sa folosim orice instrument disponibil pentru a le combate. In timp ce medicamentele reprezinta o metoda utila, in niciun caz nu sunt singurul raspuns la problema.

Unele persoane aleg sa renunte la medicamente in schimbul unor metode holistice ca substituenti. Altii, eu inclusiv, aleg sa profite de beneficiile ambelor abordari. Felul in care va tratati anxietatea sau depresia este o alegere personala si de cele mai multe ori, un plan eficient de tratament nu va fi la fel in cazul mai multor persoane.

Chiar daca alegeti metoda holistica, INTOTDEAUNA sa discutati cu medicii specializati din moment ce sanatatea fizica si mentala nu sunt lucruri de care sa va bateti joc.

Iata cele 6 optiuni nemedicale pentru care puteti opta cu scopul de a va trata starile de anxietate, depresie sau alte tulburari de dispozitie:

1. Creati o legatura cu natura
Una dintre cele mai puternice instrumente pentru conservarea sanatatii mentale se afla pretutindeni in jurul nostru – si este gratuita. Timpul in aer liber s-a demonstrat stiintific ca poate ameliora simptomele de depresie si anxietate. Inotati in lac. Faceti o excursie prin padure. Creati-va o mica gradina pe pervaz. Pictati apusul. Gasiti o cale de a va bucura de exterior si de efectul de vindecare pe care vi-l poate induce.

2. Intrati in legatura cu latura voastra spirituala

Citeste continuarea articolului aici: 6 metode de a trata depresia fara medicamentatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *