Cu totii avem in minte evenimente fastuoase, mese mari din reviste sau filme, luxoase, decorate si pline de lucruri extravagante si candelabre care captatau toata atentia, care faceau ca atmosfera sa fie de vis, si faceau ca sala sa straluceasca.

Candelabrele au dat intotdeauna un plus de eleganta si stil caselor si desi nu si-a pierdut functionalitatea principala, acest obiect clasic este inca folosit pentru a obtine o lumina intima si confortabila.

Pe langa modelul in design clasic, exista si versiuni moderne, si chiar si astazi sunt inca o alegere potrivita, chiar daca unii si-l doresc doar pentru utilizarea lor ca element decorativ simplu.

Atunci cand alegem un candelabru care credem ca se potriveste casei noastre, trebuie sa luam in considerare tipul de decor pe care il avem. De exemplu, daca decorul nostru este rustic, candelabrele din fier forjat sunt cele mai potrivite.

Marimea candelabrului conteaza, acesta fiind cel mai important aspect. Nu putem pleca de la premiza „cu cat e mai mare, cu atat mai bine”.

Nu uita, candelabrele au fost create pentru a oferi o lumina launtrica, pentru a crea o atmosfera linistita si pentru a pune in valoare camera pentru a-i da un aspect deosebit si o nota de eleganta.

Avand in vedere varietatea acestor obiecte de decor, este important sa stim cum il putem pune in valoare si sa profitam la maxim de frumusetea lui.

Cum se determina inaltimea corecta a candelabrului?

Probabil ca nu iti doresti sa te lovesti de candelabru atunci cand mergi prin casa, sau ca acest corp de iluminat sa ii deranjeze pe musafirii tai, cand serviti masa.

Asadar, ca sa afli inaltimea corecta a unui candelabru, masoara inaltimea tavanului in locul in care vrei sa il montezi. Asigura-te ca zona in care o sa instalezi produsul se afla la minimum 120 cm distanta de perete.

Pentru fiecare 30 cm de inaltime pana la tavan, estimeaza 8 cm de inaltime pentru corpul de iluminat. Imparte inaltimea camerei (masurata in centimetri) la 30 si inmulteste rezultatul cu 8. Valoarea obtinuta iti va indica inaltimea corecta a candelabrului pentru respectiva incapere.

Citeste continuarea aici: Alegerea candelabrului potrivit

{{clean}}
{{clean2}}