Pe langa gustul lor minunat, ciresele iti vor permite sa te bucuri de foarte multe beneficii.

Ciresele sunt incarcate cu antioxidanti, care confera numeroase avantaje pentru sanatate, reusind sa calmeze durerile articulare, sa trateze insomnia si sa grabeasca procesul de pierdere in greutate.

Iata 7 motive minunate pentru a incepe sa mananci acest superaliment!

Beneficiile cireselor pentru sanatate

1. Proprietati antioxidante

Ciresele contin antioxidanti foarte puternici, precum cianidina sau antocianina. Printr-un studiu s-a demonstrat ca activitatea antioxidantilor prezenti in substantele extrase din ciresele amare este net superioara activitatii vitaminei E si comparabila cu cea a produselor antioxidante de pe piata.

De asemenea, ciresele contin o cantitate mica de quercetina, unul dintre cei mai puternici agenti din punct de vedere al activitatii antioxidante. Ciresele prezinta o larga varietate de proprietati cu efect benefic asupra starii de sanatate.

2. Scad riscul crizelor de guta

Conform unui studiu la care au participat 633 de pacienti cu guta, studiu condus de Yuqing Zhang, profesor de medicina si sanatate publica la Universitatea Boston, riscul de a suferi o criza de guta poate sa scada cu pana la 35% in urma consumului de cirese.

Pacientii cu guta care consumau cirese in decursul celor 2 zile de studiu prezentau cu 35% mai putine sanse de a suferi o criza asociata afectiunii. Datele colectate au fost comparate cu valorile obtinute de la cei care nu consumasera acest fruct.

Notatiile au demonstrat ca extractul de cirese sau ciresele propriu-zise te pot apara in fata unui astfel de risc. Luand in calcul faptul ca pacientii consumau 3 portii de cirese pe zi, valorile obtinute au continuat sa scada in tandem cu cresterea consumului de fructe, putandu-se observa o diminuare considerabila a simptomelor de guta dupa doar doua zile.

3. Te ajuta sa dormi mai bine

Ciresele contin melatonina naturala, un bine cunoscut agent de curatare a radicalilor liberi si un puternic antioxidant, care va ajuta la calmarea tensiunii oxidative si la diminuarea inflamatiilor din corp. De asemenea, are un rol important in calitatea somnului si in procesul de regenerare corporala.

Citeste continuarea articolului aici: 7 proprietati puternice prin care ciresele iti vor apara sanatatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *