Se spune ca durata maxima de viata a unei saltele este de 7 ani. Aceasta afirmatie nu este facuta in urma unui stiudiu realizat de cercetatorii britanici, dar se bazeaza pe nenumarate constatari si pe faptul ca oricine isi poate da seama ca nicio saltea nu iti va mai oferi acelasi grad de confort dupa 7 ani de utilizare zilnica.


Poti doar prelungi durata de viata a unei saltele prin mici trucuri de folosire precum: aerisirea ei regulat, intoarcerea si folosirea pe ambele parti, utilizarea unei protectii bune, precum husele impermeabile, care permit pielii sa respire.

Dar acest lucru nu se va intampla pentru totdeauna, salteaua se va uza, iar somnul tau nu va mai fi la fel de odihnitor.

Cand achizitionezi o saltea te lovesti de inca o dilema: saltea ortopedica sau saltea cu memorie?

Noi iti vom prezenta 3 pasi simpli pe care sa ii urmezi cand te prezinti in magazin pentru a achizitiona salteaua potrivita pentru tine.

Documenteaza-te

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca stii concret care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de saltele de pat.

Salteaua ortopedica

O saltea este ortopedica daca ofera un bun suport corpului, sprijinind muschii spatelui si aliniind coloana vertebrala.

Pe o astfel de saltea, greutatea corporala este distribuita in asa fel incat sa reduca presiunea de la nivelul coloanei vertebrale, ajutandu-te sa mentii o postura corecta.

Exista mai multe tipuri de saltele ortopedice:
Cu arcuri conectate – Au un grad ridicat de fermitate, asigura o distribuire echilibrata a greutatii si sunt durabile

Cu arcuri ambalate individual – Au de aproximativ trei ori mai multe arcuri decat saltelele cu arcuri conectate, ceea ce inseamna ca raspund mai rapid la orice miscare a corpului. Ofera un nivel mai ridicat de confort, iar miscarile dintr-o zona a saltelei nu se propaga in alte zone.

Citeste continuarea articolului aici: Saltea ortopedica sau cu memorie? Cum alegi salteaua potrivita pentru tine?

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *