Stilul minimalist se bazeaza pe introducerea a cat mai putine elemente posibile pentru a decora o camera. Este potrivit pentru persoanele carora le place linistea, simplitatea si nu vor sa incarce prea mult decorul.

Principalul lucru in acest stil este de a pastra spatiul, fara a-l aglomera, asa cum se procedeaza atunci cand vine vorba de decorarea traditionala.

Detaliile izolate caracterizeaza acest stil, spatialitatea fiind una din caracteristicile acestui stil, la fel ca si liniile drepte.

Dupa alegerea pieselor de mobilier de care spatiul tau are nevoie, ia in considerare designul fiecarei piese, gandindu-te la formele de baza care pot fi patrate sau dreptunghiuri, apoi la cele mai comuni linii folosite in design si aici ne referim la cele orizontale, verticale, diagonale, zigzag sau curbe.

Respectare elementelor de baza va unifica designul spatiului tau. Unitatea este necesara pentru a obtine un proiect minimizat. In descrierea de mai jos vei gasi mai multe informatii despre stilul minimalist.

Care sunt caracteristicile stilului minimalist

Minimalismul este preferat, indeosebi, de persoanele moderne, tinere si dinamice, care aleg sa-si decoreze casa doar cu obiecte de prima necesitate, fara nimic in plus.

Designul japonez a avut un rol important in formarea stilului minimalist, fiindca filosofia orientala este cea care aspira catre laconism si simplitate, cand vine vorba de amenajarea caselor.

Culori folosite in stilul minimalist

In designul interior, minimalismul se bazeaza pe cateva scheme cromatice fiindca echilibrul componentelor din interior vine din culoare.

Paleta de culori specifica acestui stil include tonuri neutre, cum ar fi alb, bej, gri, negru sau maro. In versiunea sa cea mai stricta, decorul minimalist presupune monocromie absoluta la nivelul finisajelor si obtinerea unui contrast subtil cu ajutorul pieselor de mobilier si a accesoriilor.

Citeste continuarea aici: Stilul minimalist in amenajari interioare.