Cartile sunt unele dintre cele mai pretioase bunuri materiale pe care le avem acasa. Acestea ocupa un loc important in casa si in viata noastra.

Ne place sa le aranjam, sa le rasfoim si sa le aratam oamenilor care vin in casa ca avem o colectie excelenta de carti in stare perfecta. In acest articol iti explicam cum poti aseza cartile perfect in biblioteca.

Nu expune cartile la lumina directa a soarelui

Expunerea prelungita la lumina soarelui va provoca decolorarea marginilor si a copertei cartii, uscarea si ingalbenirea paganilor si posibila pierdere a intensitatii cernelii.

De aceea, rafturile pentru carti nu trebuie amplasate langa ferestrele care nu au jaluzele, perdele sau storuri care impiedica lumina directa a soarelui. Indiferent daca ei o biblioteca in living sau in alta camera, aceasta regula este esentiala.

Protejaza cartile de umiditate, precum si de sursele de caldura si de schimbarile constante de temperatura

Colectia ta de carte ar trebui sa se afle intr-o camera cu un mediu stabil si in care exista un echilibru intre umiditate si temperatura.

Un exces de umiditate va face ca paginile sa se onduleze si sa se deformeze . Un mediu uscat va face ca hartia sa se usuce in exces si sa devina fragila.

Pe de alta parte, schimbarile constante de temperatura sunt, de asemenea, daunatoare colectiei noastre de carti, din cauza extinderii si contractiei materialelor lor.

Deci, ar trebui evitat cu orice pret ca rafturile cu cartile noastre sa fie langa ferestre, deoarece acestea sunt locurile din casa cu cel mai mare contact cu vremea din afara. Nici langa calorifere, sobe, seminee sau aparate de aer conditionat nu ar trebui sa amplasezi biblioteci.

Curata cartile in mod regulat si temeinic, cel putin o data pe luna

Odata cu trecerea timpului, cartile noastre acumuleaza praf ca orice alt element din casa. Acestea trebuie curatate in mod regulat cu un pamatuf sau chiar cu un aspirator.

Cartile trebuie sa „respire”, asa ca este bine sa ventilezi camera din cand in cand pentru a improspata aerul. Nu inchide cartile in vitrine pentru ca nu vor avea umiditatea necesara pentru a se mentine in forma. O biblioteca copac este o idee optima si ingenioasa in care sa iti tii cartile.

Amplasarea cartilor pe rafturi este mai importanta decat crezi

Cartile ar trebui sa se odihneasca cat mai confortabil posibil in functie de dimensiunile lor, si nu pentru gusturile noastre decorative. Este recomandat sa plasezi cartile pe verticala si, mai mult sau mai putin, pe aceeasi dimensiune.

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru a conserva durata de viata a cartilor tale

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Sfaturi pentru a conserva durata de viata a cartilor tale

  1. Prodecor.ro demonstreaza inca o data ca este o sursa de inspiratie pentru cei pasionati de design interior si amenajari. Articolul este bine structurat si usor de inteles, prezentand solutii accesibile si eficiente pentru imbunatatirea aspectului casei. Recomand cu incredere acest site tuturor celor care doresc sa-si transforme locuinta intr-un spatiu modern si confortabil.

  2. Articolul de pe site-ul Prodecor.ro este extrem de interesant, oferind sfaturi practice si idei inovatoare pentru amenajarea spatiului de locuit. Sunt impresionat de creativitatea si originalitatea propunerilor prezentate, care pot transforma complet aspectul unei camere. Cu siguranta voi aplica unele dintre aceste idei in propria locuinta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *