Exista unele vietati ce adora sa se hraneasca pe timpul noptii cu sangele vostru. Nu, nu sunt vampiri – sunt plosnitele de pat! Este foarte important sa actionati imediat ce observati unele semne ca acesti daunatori, care ne dau fiori, s-ar afla in dormitoarele voastre; fie sa scapati de ele prin intermediul remediilor de acasa, fie prin intermediul dezinsectiei.

Intre timp, acest articol se va axa asupra unora dintre lucrurile pe care le puteti face cand sunteti muscati de plosnitele de pat.

Majoritatea oamenilor care au cazut victime plosnitelor de pat nici macar nu au realizat ca au fost muscati, pana cand nu au observat mici semne asemanatoare intepaturilor altor insecte. De obicei, muscaturile plosnitelor de pat vor fi cate 3 sau 5 si vor putea fi observate in zonele expuse ale corpului, precum maini, brate, gat sau fata.

Unele persoane dezvolta un fel de reactie alergica la muscaturile plosnitelor de pat – intepaturile se inrosesc, se inflameaza si se irita. Scarpinatul ar putea inrautati situatia, in special daca exista leziuni si se formeaza infectii.

Fara a mai lungi vorba, iata lucrurile pe care le puteti face cand sunteti muscati de plosnitele de pat:

Aplicati gheata
Imediat, cautati un cub de gheata si inveliti-l intr-un servet mic – niciodata sa nu aplicati cubul direct pe piele. Pentru a scadea inflamatia si iritatia, puneti bucata de gheata invelita in servet asupra semnului de la muscatura. Ati putea fi nevoiti sa repetati acest remediu de cateva ori pe zi, tinand cubul de gheata timp de 10 minute pe muscatura.

Compresa cu suc de lamaie
Sucul de lamaie ar putea fi aplicat asupra fiecarei muscaturi, deoarece continutul sau bogat in vitamina C prezinta proprietati antioxidante, care ajuta la atenuarea rosetii, inflamatiei si iritatiei. Mai mult, sucul de lamaie poate ajuta la eliminarea infectiei. Nu trebuie sa clatiti sucul de lamaie – lasati-l pe piele.

Utilizati bicarbonat de sodiu

Citeste continuarea articolului aici: Remedii naturale pentru muscaturile plosnitelor de pat