Nu este niciun secret ca o experienta sexuala grozava poate pune un zambet pe fata unei persoane. Este un act ce implica sistemele fizice, hormonale si emotionale ale corpului si ne aduce mai aproape unii de ceilalti intr-un fel unic.

Viata sexuala a unui cuplu poate avea un mare impact asupra fericirii ambilor parteneri. In unele cazuri, poate intari sau poate distruge relatii. Dar ce mai exact face acest act real atat de magic? Exista mii de activitati de care doua persoane aflate intr-un cuplu se pot bucura impreuna.

De ce ocupa sexul un loc atat de important in vietile noastre si de ce este de neinlocuit? O echipa de psihologi au incercat sa afle raspunsul la aceasta intrebare.

Oamenii de stiinta din Elvetia si Canada au promovat o serie de studii intitulate Mai mult decat sex: Iubirea mediaza asocierea dintre activitatea sexuala si starea personala. Cercetarile lor au cautat sa explice efectele pozitive si subtile ale sexului in ceea ce priveste calitatea vietii pe termen lung.

In mod surprinzator, cercetatorii au descoperit ca actul sexual in sine, pe termen lung, este mai putin important decat imbratisarile ulterioare.

Intr-un lant simplu de evenimente, sexul promoveaza iubirea iar aceasta din urma mareste sansele de fericire. Efectele se manifesta pe termn lung in vietile noastre, cu mult dupa ce impactul fizic si hormonal s-au diminuat.

In prima parte a studiului, Anik Debrot si echipa sa au creat doua baze de expertiza. Acestea au implicat aproape o suta de participanti aflati in relatii fericite. Subiectii si-au descris tabieturile sexuale, perceptia lor asupra atingerilor afectuoase implicite in relatiile lor, frecventa trairii momentelor de fericire si gradul general de satisfactie.

Fara niciun fel de surpriza, persoanele care se angajau in relatii sexuale mai frecvent nu numai ca erau mai satisfacute in viata personala, dar raportau si mult mai multe momente de fericire si multumire in timpul zilei. Cu toate acestea, este interesant de notat faptul ca aceasta corelatie se slabea in momentul in care cercetatorii au pus in balanta si actele zilnice de iubire.

Citeste continuarea articolului aici: Raspunsul cercetatorilor: De ce ne simtim atat de bine atunci cand facem sex?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *