Gyokuro este considerat unul dintre cele mai apreciate ceaiuri din Japonia. Datorita calitatii sale superioare, nu este nicio surpriza ca are un pret mai ridicat. Pentru consumatori, pretul piperat al gyokuro este pe masura gustului sau minunat, a parfumului sau de neuitat si beneficiilor sale incredibile pentru sanatate.

Cunoscut si ca roua de jad sau roua din perle, gyokuro este un ceai Japonez apreciat datorita proceselor speciale prin care trebuie trecut inainte de a fi lansat pe piata. Spre exemplu, trebuie recoltat numai din anumite plantatii – si asta, doar o data pe an! Mai mult, plantele sunt aparate de soare timp de cateva zile inainte de a fi recoltate; un proces destul de dificil. Este doar unul dintre factorii care maresc continutul de L-teanina din gyokuro, aminoacidul care face acest ceai atat de bun pentru sanatate.

Pe langa ca L-teanina din Gyokuro este extrem de benefica, are si un gust minunat. Este un nutrient ce intensifica gustul umami al acestui apreciat ceai Japonez, conferindu-i o tenta dulceaga.

Insa, nu doar aroma minunata a lui gyokuro este demna de mentionat, ci si numeroasele beneficii pentru sanatate pe care le confera. Din moment ce este un tip de ceai trecut prin mai multe etape speciale de procesare, consumul regulat va va asigura o stare optima de sanatate. Care sunt motivele pentru care ar trebui sa incercati gyokuro? Iata doar cateva dintre ele:

Va face mai vigilenti
Gyokuro contine cofeina, un bine-cunoscut stimulent. De aceea, consumul acestui rafinat ceai Japonez poate mari vigilenta mintii. Insa, spre deosebire de cafea si bauturile energizante, gyokuro nu va da o stare de agitatie. Asta deoarece L-teanina din continutul sau confera unele beneficii relaxante.

Ajuta la scaderea nivelului de stres

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile pentru sanatate in urma consumului de Gyokuro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *