Cand vine vorba de plastilina, accentual este pus pe creativitate. Culori, materiale, structuri si texturi – toate sunt caracterizate de libertate creativa si de bucurie.

In plus fata de utilizarile creative bine-cunoscute, plastilina ofera si o valoare esentiala de baza: promoveaza dezvoltarea copiilor intr-un mod special.

Joaca cu aceste produse, care pana la urma pot fi numite si jucarii, poate ajuta, de exemplu, la promovarea abilitatilor senzorimotorii, la dezvoltarea creativa si a competentei socio-emotionale.

Plastilina are o valoare educationala enorma atunci cand este utilizata in sala de clasa. Conexiunea dintre creier si maini este imediata si foarte intensa.

Dezvoltarea coordonarii ochi-mana este evident legata de gradul de dezvoltare a creierului. Lucrul cu modelarea plastilinei poate juca un rol de echilibrare si stimulare.

Daca adaugi apoi efectul culorii, iti poti imagina ce putere este ascunsa in spatele materialului, care este atat de nespectacular numit plastilina.

Plastilina Play Doh

Mecanismul de framantare este primul accesoriu inventat pentru Play-Doh. Din 1960, pasionatii de plastilina se bucura de productia de diferite forme care pot fi prelucrate in mai multe feluri.

Distractia cu plastilina Play Doh functioneaza pe un principiu de framantare si creatie. De exemplu, micii coafori emergenti scot scaunul si lasa sa creasca firele de par colorate din plastilina pe capetele figurinelor.

Acestea pot fi apoi stilate dupa cum doresc copiii si taiate din nou. Cifrele subacvatice colorate populeaza, de asemenea, lumea de plastilina Play Doh. Welli, balena de framantat, pulverizeaza in aer o fantana colorata de framantare, atunci cand ii apesi coada.

Matritele sunt ascunse pe Wellis Sandbank, cu care se pot forma cu usurinta mici creaturi de apa. Kraki este numele setului de lut pentru caracatita cu palarie de pirat.

Turnand plastilina si pornind cu sarguinta, tentaculele lor colorate cresc. Daca devin prea lungi, pot fi taiate cu ghearele de crab. Kraki si-a ascuns comoara de pirat din pietre pretioase din plastilina, in cufarul insotitor si in cochilie.

Citeste continuarea aici: Plastilina inteligenta pentru dezvoltarea copilului tau

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *