De obicei cand alegi lenjeria de pat o faci in conformitate cu designul dormitorului tau, insa cand vine vorba de materialul si tesatura din care este confectionata ne impiedicam de o bariera.

Cel mai cunoscut material pentru lenjeriile de pat este fara doar si poate bmbacul este usor de ingrijit, rezistent, prietenos cu pielea. Insa ce faci cand trebuie sa alegi din ce tip de bumbac sa fie lenjeria ta?

Noi iti vom prezenta caracteristicile tipurilor de bumbac pentru a putea gasi raspunsul corect.

Bumbacul egiptean

Bumbacul egiptean provine din plantele cultivate pe Valea Nilului, iar fibrele sunt extrem de lungi si rasucite, ceea ce-i confera durabilitate si o textura moale, aproape matasoasa.

Chiar si dupa multe spalari, acest tip de tesatura cu densitate mare ramane la fel de groasa, iar asta inseamna ca lenjeria nu se va rupe precum una obisnuita.

Poti recunoaste bumbacul egiptean autentic datorita unei embleme care reprezinta o floare intr-un triunghi, dar si dupa pretul ridicat, justificat de calitatile sale deosebite.

Bumbacul american

Acesta este cel mai comun tip de bumbac, originar de pe continentul american si astazi cultivat peste tot in lume. Fibrele sale au o lungime medie si o culoare alb-galbui, iar prin prelucrarea acestora se obtin tesaturi de o rezistenta medie.

Cu toate ca nu este la fel de fin ca bumbacul egiptean, bumbacul american este apreciat datorita raportului bun calitate-pret.

Bumbacul Pima

Obtinut prin incrucisarea bumbacului egiptean cu cel american, acest tip de bumbac a fost denumit dupa amerindienii Pima care l-au cultivat prima data in Arizona pentru Departamentul de Agricultura al Statelor Unite.

Are o nuanta de alb-crem, mergand uneori chiar spre brun, iar firele obtinute au un aspect lucios. Lenjeriile de pat din bumbac pima (marca sub care este comercializat se numeste Supima) sunt rezistente datorita lungimii fibrelor, moi si fine la atingere.

Citeste continuarea articolului aici: Lenjeria potrivita dormitorului tau