Evolutia mocasinilor pentru femei a fost enorma. Si in ultimii ani au devenit un element de baza in orice garderoba.

Am vazut cum au trecut de la a fi perceputi ca un pantof care ne amintea de scoala la a fi recunoscuti ca o piesa foarte eleganta. In prezent exista numeroase modele de mocasini dama si o gama variata de materiale din care acestia sunt facuti.

Mocasinii sunt pentru oricine

Una dintre ideile de baza de la crearea acestui model si dezvoltarea lui in Statele Unite si Europa, este ca mocasinii au fost folositi atat de barbati, cat si de femei.

Versatilitatea, stilul si confortul lor au facut din ei o piesa cu adevarat unisex inca de la origine. Acum poti gasi mocasini dama piele care seamana foarte bine cu modelele pentru barbati.

Era usor in anii 1930 si 1940 sa vezi in mass-media actrite de la Hollywood purtand mocasini penny. De fapt, dezvoltarea unei estetici feminine mai profesioniste si mai casual a facut ca mocasinii sa faca parte din garderoba femeii moderne din acea perioada.

Combinatia lor cea mai obisnuita cand a venit vorba de tinute a fost cu pantaloni de toate croiurile si lungimile. Si pe de alta parte, mocasinul a fost purtat ca pantof casual de fetele mai tinere, atat in acest deceniu, cat si in urmatorii.

Erau si atunci disponibili mocasini ieftini si mocasini scumpi

In anii 1950, stilul feminin al vremii s-a transformat in tocuri si pantofi eleganti. Dar pantofii nu s-au rezumat doar la atat si au inceput sa se poarte mocasini dama piele intoarsa. Iar femeia muncitoare si profesionista isi deschide paleta preferintelor catre incaltamintea joasa.

Aici, alaturi de balerinii, mocasinii vor fi predominanti. Sunt un model cu o estetica diferita si absolut modern, unisex si contemporan.

Mocasini si stilul urban

Citeste continuarea aici: Evolutia mocasinilor de dama – o istorie a elegantei

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Evolutia mocasinilor de dama – o istorie a elegantei

  1. Imi place modul in care sunt prezentate diferite stiluri de amenajare a bucatariei, astfel incat fiecare cititor sa poata gasi ceva care sa ii placa sau sa il inspire. De asemenea, apreciez faptul ca se acorda atentie atat aspectului estetic, cat si functionalitatii spatiului. Articolul m-a determinat sa ma gandesc la posibilitatea unei renovari in bucatarie, avand in vedere ideile interesante prezentate.

  2. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o multime de idei si sugestii pentru amenajarea unei bucatarii moderne. Mi-au placut in mod special propunerile de culori si materiale, care sunt foarte inspirate. De asemenea, apreciez recomandarile legate de organizarea spatiului si folosirea inteligenta a mobilei. Un articol util pentru cei care isi doresc o bucatarie frumoasa si practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *