Fumul de tutun contine un amestec letal format din mai mult de 7000 de chimicale; sute dintre acestea sunt daunatoare si aproximativ 70 pot cauza cancer. Fumatul sporeste riscul aparitiei unor probleme grave de sanatate, a unor boli sau chiar moartea – Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor

Nicotina, sub orice forma a ei, este o substanta care creaza dependenta extrem de usor si se gaseste in tutun. Conform Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), numarul persoanelor dependente de nicotina este mult mai mare decat in cazul altor droguri; nicotina poate da aceeasi dependenta precum alcoolul, cocaina sau heroina.

Simptomele de sevraj, luarea in greutate si stresul sunt cele trei principale motive pentru care oamenii aprind inca si inca o tigara.

Unele persoane care fumeaza sau mesteca tutun pot renunta mult mai usor decat altii, dar trebuie stiut ca oricine poate inceta sa mai consume nicotina atunci cand ii sunt oferite ghidarea si sfaturile corecte.

Nimeni nu ar trebui sa traiasca in minciuna: abstinenta de la nicotina este extrem de dificila si de multe ori necesita numeroase incercari. Dar este realizabil.

Contrar parerilor populare, este posibil ca, intr-un mod natural, sa renuntati in totalitate la nicotina. Este totodata posibil sa va detoxifiati natural de aceasta substanta, acesta fiind scopul proncipal al prezentului articol.

Iata metodele naturale de detoxifiere a nicotinei din corp

1. Beti apa. Beti multa apa!

Apa pura este, fara indoiala, cea mai buna metoda de a va elimina toxinele din corp. Apa are anumite proprietati ce, in cazul multor persoane, par sa reduca dorinta de nicotina; in comparatie, alcoolul sporeste dorinta de consum al respectivei substante.

Consumand cel putin 2 litri de apa in fiecare zi, nu numai ca veti elimina intr-un mod eficient toate toxinele
din corp, dar va va oferi si energia necesara pentru a va motiva sa va lasati de fumat.

O idee buna este sa va cumparati o sticla mare de apa si sa o mentineti, pe cat posibil, mereu plina. Luati aceasta sticla oriunde mergeti, si natural veti simti nevoia de a bea mereu apa respectiva.

2. Faceti o schimbare in dieta dumneavoastra

O dieta bogata in fructe si legume poate ajuta corpul sa elimine in mod natural toxinele din nicotina. Mai mult, prin consumul adecvat al fructelor si legumelor, veti reusi sa eliminati surplusul de greutate ce apare frecvent in urma incetarii fumatului.

Atata broccoli cat si spanacul sunt „super-alimente” (extrem de bogate in nutrienti) si contin mult acid folic dar si vitaminele C si B5. Persoana este epuizata de consumul de nicotina dar re-energizata de nutrientii din legume care, mai mult, pot ameliora pofta de tigari. Acesti nutrienti intaresc sistemul imunitar, ajutand la procesul de detoxifiere.

3. Faceti exercitii fizice

Citeste continuarea articolului aici: Cum sa va detoxifiati corpul in mod natural de efectele nicotinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *