Cand spui Da altora, fii sigur ca nu iti spui tie Nu. – Paulo Coelho

Cand iti spui tie nu, in loc sa simti implinire, recunostinta sau fericire, incepi sa simti un gol, o lipsa de viata si o amorteala. Si, intr-adevar, poate fi foarte solicitant, extenuant si stresant daca incerci sa multumesti pe toata lumea.

Pentru ca tu esti o persoana extrem de grijulie, compatimitoare, buna, loiala si muncitoare, nivelul tau de energie scade intr-o secunda si vei incepe sa ai nevoie de mai mult timp pentru a te relaxa si pentru a-ti incarca bateriile.

Iata 6 motive pentru a inceta imediat sa ii mai multumesti pe toti din jur

1. Te vei pierde
Cand incerci prea tare sa ii multumesti pe altii, incepi sa devii genul de persoana data la o parte si lingusitoare. Deci, te rog, inceteaza. Chiar daca nu vezi acest lucru atat de rau, crede-ma, este. Cu cat vei incerca sa intri mai mult in gratiile celor din jur, cu atat mai repede iti vei pierde esenta si pe tine insuti.

2. Vei deveni vulnerabil
Cand faci tot posibilul sa ii multumesti pe ceilalti, devii vulnerabil in fata criticismului si a propriilor defecte, pentru ca incepi sa depinzi prea mult de opiniile altora. Nu poti multumi pe toata lumea, deci, te rog – inceteaza!

3. Te vei auto-rani

Citeste continuarea articolului aici: 6 motive sa te pui pe primul loc si sa nu mai faci pe plac tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *