In cautarea noastra a unor noi lectii de viata avem posibilitatea de a ne schimba, de a creste si de a ne imbunatati modul de trai.

Iata 5 adevaruri care va vor schimba conceptia asupra vietii:

1. O viata demna de adnotare se construieste cu efort – nu descoperita din intamplare

Multe persoane asteapta o viata intreaga sa se gaseasca pe sine. Din pacate, pentru a avea o viata insemnata si o identitatea personala este nevoie de mult mai mult. In schimb, trebuie sa ne concentram pe construirea individuala.

Trebuie sa decidem persoana care ne dorim sa fim si sa cream o viata indestulatoare si fericita. Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a alege cine vom deveni si ce vom face. Se poate sa sune destul de infricosator dar este totodata si extrem de eliberator.

Aveti puterea exclusiva de a decide cine sunteti si felul in care va veti trai viata. Nu o risipiti prin neglijarea datoriei de a pune stapanire asupra propriei existente. Indeplinirea personala si fericirea sunt alegeri unilaterale – care de multe ori sunt curajoase si greu de dezbatut.

2. Vaicarelile sunt pentru pierzatori

Precum a spus odata Teddy Roosevelt, A te plange de o problema fara a propune o solutie inseamna ca te smiorcai. Din pacate, traim intr-o lume de plangaciosi.

Ne vaicarim rasunator despre incorectitudinea vietii, intotdeauna fiind pregatiti sa blamam ghinionul nostru asupra altcuiva. Asta ne confera satisfactie. Si totusi, nu ajungem nicaieri asa. Vaicarelile excesive ne incetoseaza perspectiva universala.

Ne axeaza creierele pe negativitate si ne inhiba recunostinta. Totodata, putem deprima si persoanele din jur. Daca este neaparat necesar sa va rasuflati problemele, trebuie sa faceti efortul constient de a echilibra fiecare doleanta cu trei dose de recunostinta. Veti fi surprinsi cat de eficienta este aceasta metoda pentru a va schimba starea de spirit.

3. Micile lucruri conteaza

Citeste continuarea articolului aici: 5 adevaruri dificile ce vor schimba modul in care va traiti viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *