„Daca va doriti o viata frumoasa pentru copiii dumneavoastra, acordati-le de doua
ori mai multa atentie si bani injumatatiti” – Abigail Van Buren

Societatea moderna in care traim face ca parintilor sa le fie mai greu ca niciodata sa isi creasca copiii. Problemele legate de bani, constrangerile locurilor de munca, multitudinea responsabilitatilor, inexistenta momentelor de relaxare precum si multi alti factori reprezinta obstacole imense pe care acestia le intalnesc atunci cand vor sa participe la cresterea si ingrijirea unui copil.

Pe langa acestea, multi dintre parinti inca incearca ei insisi sa se maturizeze, asa incat trebuie sa creasca un copil in timp ce incearca sa se creasca pe sine.

Cresterea si educarea copiilor s-a schimbat radical cu timpul, dar valorile pe care incercam sa le insuflam copiilor nostri raman neschimbate. Imaginati-va cat de diferita ar fi lumea daca copiii nostri ar fi invatat ce inseamna umilinta, bunavointa, bunatatea, compasiunea, generozitatea, rabdarea, respectul si acceptarea in general.

Acestea fiind spuse, nu conteaza cat timp petreceti impreuna cu copiii dumneavoastra, pentru ca timpului necesar pentru insuflarea acestor valori vital de importante copiilor, le va permite sa prospere si sa devina adulti sanatosi, fericiti si respectuosi.

Acestea sunt cele 11 propozitii care vor schimba vietile copiilor

1. Intotdeauna ofera din ceea ce ai

Din pacate, in zilele noastre, am fost facuti sa gandim ca numai fiind pe primul loc vom fi fericiti. Am fost invatati de catre corporatii sa ne cumparam cele mai noi telefoane mobile dar si alte dispozitive de acest fel, spunandu-ne ca le meritam. Cu toate acestea, daca invatam sa gandim contrar acestora – sa oferim cat de mult putem altora, fara a cere altceva in schimb – in mod cert vom trai intr-o lume mai buna si mai sanatoasa.

Invatati-va copii ca daruitul este mult mai important si mai valoros decat primitul deoarece putem vedea zambete pe fetele celorlalti dupa ce i-am ajutat sau putem primi recompense mult mai valoroase decat orice obiect nou aparut.

2. Apreciaza micile lucruri in viata

La sfarsitul zilei, lucrurile mici vor fi cele care vor oferi iubire si fericire copiilor, nu lucrurile opulente. Fluturele care trece pe langa ei in timpul plimbarii printr-o padure, calatoriile pe care le faceti impreuna, observarea rasaritului la orizont inainte ca lumea sa se trezeasca – aceste lucruri si le va aminti.

Invatati-va copii, inca de la o varsta frageda, ca ceea ce conteaza cu adevarat si acele vorbe si le vor aminti pentru tot restul vietii. Acestia nu vor fi conditionati sa urmareasca lucrurile gresite pentru a primi acceptarea sau fericirea si vor acorda mereu timpul necesar pentru aprecierea faptului ca sunt in viata.

3. Nu fiti multumiti de voi insiva

Prea multa lume este multumita cu ceea ce are, gandindu-se ca poate nu merita ceva mai bun sau pur si simplu au obosit sa mai caute acel lucru. Cu toate acestea, daca sufletul nu este pe deplin fericit, atunci poti intotdeauna sa cauti ceva mai bun.

Multumirea cu ceva mediocru duce pe termen lung la aparitia apatiei, complezentei si a depresiei iar nimeni nu merita sa se simta astfel, in special cei care sunt sange din sangele vostru.

Invatati-va copiii sa urmeze ceea ce isi doresc in viata si sa nu renunte niciodata. Invatati-i sa urmeze lucrurile care ii fac ferici in viata, chiar daca aceste lucruri sunt de neinteles pentru alte persoane. Atata timp cat se vor simti indepliniti si vor iubi viata pe care o traiesc, acestia nu se vor multumi cu nimic mai putin de atat.

4. Aratati recunostinta in fiecare zi

Nu conteaza de ce va loviti in viata atata timp cat aveti un acoperis deasupra capului, apa sa beti, haine cu care sa va imbracati, niste mancare pe masa si persoane in jurul vostru care va iubesc; atata timp cat aveti aceste lucruri, va aflati intr-o situatie mult mai buna decat credeti.

Trebuie sa le reamintim copiilor nostri de simplitatea vietii deoarece cultura moderna ne invata ca daca nu suntem in ton cu tot ceea ce este nou, ne lipseste ceva.

Invatati-va copiii sa fie recunoscatori pentru fiecare binecuvantare ce li s-a acordat si sa nu isi doreasca alte lucruri inafara de ceea ce au stricta nevoie. Pana la urma, Buddha a zis-o cel mai bine: Dorinta este sursa tuturor suferintelor.

5. Bunatatea este cel mai frumos cadou pe care il poti oferi

Citeste continuarea articolului aici: 11 propozitii care vor schimba viata copilului dumneavoastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *