Unul dintre cele mai bune stiluri decorative pentru dormitor este inspirat de atmosfera rustica.

Caracterul sau confortabil si naturaletea il fac ideal pentru o camera destinata odihnei.

Ai remarcat ca decorul in stil rustic nu se demodeaza niciodata? Alegerea acestui tip de decor este perfecta daca esti in cautarea unui stil care este mereu in tendinte.

Optarea pentru acest stil decorativ iti garanteaza ca vei aduce un plus de distinctie unei incaperi atat de importante precum dormitorul.

Atmosfera rustica este asociata cu caldura, reculegerea si cu simplitatea vietii de la tara, iar acest lucru este apreciat atunci cand ai nevoie sa iti reincarci bateriile dupa o zi plina.

Ca punct de plecare, ne-am putut lamuri cu privire la unele dintre caracteristicile sale generale – acum sa vedem si cum sa le aplicam.

Foloseste mobilier in nuante calde

Pentru a amenaja un dormitor in stil rustic va fi nevoie sa renunti la culorile traditionale si sa adopti nuante cat mai calde.

Astfel, in loc de verde, albastru sau gri, iti recomandam sa alegi culori calde precum bej, maro sau roz pastelat.

Poti opta si pentru mobilier alb, insa va trebui sa ai grija sa incluzi totusi si cateva piese de mobilier din lemn nevopsit, astfel incat sa nu te abati de la stilul rustic pe care incerci sa-l obtii.

Covoarele sunt un must-have in dormitoare rustice

Un dormitor rustic va avea nevoie de covoare potrivite, care sa se integreze in peisajul arhitectural al camerei.

Covoarele specifice stilului rustic respecta o cromatica bazata pe nuante calde, asa ca nu va fi greu sa alegi din atatea mii de modele de covoare pentru dormitor pe acela care sa te ajute sa realizezi o amenajare cat mai armonioasa.

Este important sa alegi covoare mai groase daca vrei sa abordezi stilul rustic, deoarece acestea vor crea o ambianta placuta si vor oferi un plus de confort la nivelul picioarelor.

Covoarele rustice nu acopera intreaga suprafata a camerei, prin urmare ar trebui sa ai in vedere achizitionarea unui covor dreptunghiular sau oval.

Amenajeaza zona patului

Stilul rustic este bazat pe simplitate si pe o apropiere discreta de natura, asa ca va fi necesar sa amenajezi zona patului intr-un mod cat mai simplist.

Citeste continuarea aici: Sfaturi pentru amenajarea dormitorului in stil rustic

{{clean}}