Probabil ai auzit ca muzica lui Mozart poate face un copil mai destept. Din pacate, nu exista nici o dovada care sa ateste ca acest lucru este real. Insa, nu inseamna ca nu ar trebui sa mai asculti muzica clasica. Ascultarea acestui gen de muzica la maturitate este benefica pentru creier si pentru sanatate.

Te face mai vigilent si iti imbunatateste memoria

Conform descoperirilor Universitatii North Umbria, muzica clasica iti poate imbunatati vigilenta. Cercetatorii au efectuat un studiu prin care s-au testat un numar de subiecti in timp ce ascultau muzica clasica de Vivaldi.
Rezultatele testului au aratat ca respondentii erau capabili sa isi efectueze sarcinile mult mai repede si aproape fara greseala, comparativ cu cei care nu aveau niciun gen de muzica pe fundal.

Devii mai sincer

Ar putea fi greu de conceptualizat, dar muzica clasica te poate face mai onest, in special cand vine vorba despre ceea ce simti. Conform Universitatii Southern Methodist, s-a descoperit ca muzica pe fundal, in special muzica clasica, poate ajuta oamenii sa se simta mai confortabili cand incep sa vorbeasca despre experientele lor.

Un alt studiu efectuat de catre Universitatea Edinburgh a relatat ca persoanele care prefera sa asculte muzica clasica in detrimentul celei heavy metal sau a altor genuri sunt mult mai creative si mai deschise.

Dormi mai bine

Citeste continuarea articolului aici: Muzica clasica si beneficiile sale pentru sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *