Probabil ca ati mai auzit cum odata ce ajungi la 40 de ani, greutatea incepe sa o ia la vale.

Acea forta inexplicabila pe care noi o numim metabolism chiar incepe sa lucreze mai incet cu fiecare an, pornind de la 30 de ani.

Iata vestile bune: Rata de incetinire a metabolismul este oarecum minimala. In realitate, majoritatea kilogramelor in plus pe care le observam adunandu-se odata cu anii nu se datoreaza faptului ca metabolismul este mai incet.

In schimb, provin de la un adevar simplu si abordabil: Cu cat inaintam in varsta, devenim din ce in ce mai putin activi.

Desi v-ar putea suna deprimant, este totusi o veste buna. Exista numeroase schimbari pe care le puteti face pentru a contracara ingrasarea lenta, aparent inevitabila. Dar mai intai, iata cateva informatii de baza despre ce inseamna metabolism – si ceea ce nu inseamna.

Cum poate arde corpul energia
Rata noastra de metabolizare in repaus este o masura ce se refera la cata energie emanam – sau ardem – in momentul in care ne odihnim. Este determinata printr-o combinatie de factori, inclusiv de inaltime, sex, genele pe care le-am primit de la parinti si nu poate fi modificata foarte mult, indiferent ce am face.

Pe langa asta, corpurile noastre par sa intre in 3 faze distincte de ardere a caloriilor, in functie de actiunile pe care le indeplinim. Acestea 3 sunt tipurile de metabolism la care se refera majoritatea oamenilor cand vorbesc despre anumite lucruri, precum consumul mancarurilor iuti sau efectuarea unor programe de exercitii fizice care intetesc metabolismul.

Majoritatea produselor pentru iutirea metabolismului nu functioneaza
In momentul in care mancam, ardem un numar mic de calorii (aprox. 10% din totalul de calorii arse intr-o zi).

Citeste continuarea articolului aici: Motivul luarii in greutate odata cu inaintarea in varsta nu are de-a face cu metabolismul