Inainte de a deschide o afacere, cum ar fi un restaurant, este important sa stii in detaliu de cat spatiu dispui si care sunt caracteristicile specifice ale acestuia, deoarece astfel va fi mult mai usor sa organizezi amenajarea si decorarea.

Adevarul este ca nu toate localurile sunt la fel, exista mai mari, mai mici, asimetrice… dar va spunem un lucru: orice restaurant, indiferent de metri patrati, poate fi atractiv si primitor.

A priori, se crede adesea ca restaurantele mari si spatioase sunt mai usor de decorat, dar acest lucru nu este adevarat. Gandeste-te ca, cu un restaurant de dimensiuni restranse, vei reusi sa obtii o atmosfera intima si confortabila, in care toata lumea se simte ca acasa.

Folosirea strategica a culorilor

Culorile calde functioneaza adesea foarte bine in restaurantele mici, deoarece maresc vizual spatiul, creand in acelasi timp o atmosfera familiara.

Acest lucru nu inseamna ca intregul spatiu trebuie sa aiba aceeasi nuanta, de fapt, poti folosi o culoare de baza si adauga detalii intr-o alta gama cromatica pentru a obtine un anumit contrast. In acest moment, o idee buna este sa incluzi culorile corporative ale imaginii de marca, si in acest fel, aceasta va fi mereu prezenta in tot spatiul.

Desigur, ai, de asemenea, optiunea de a folosi tapet sau viniluri decorative pe unii dintre pereti. Bineinteles, asa cum am spus mai sus, este important ca totul sa aiba o anumita coerenta, astfel incat sa nu ajunga sa satureze mesele.

Lumina naturala

Multe cafenele si puburi au un aspect ponosit, intunecat si invechit. Asta se intampla atunci cand lumina naturala nu este folosita eficient. Indiferent cate ferestre ai la dispozitie, pune-le in valoare si permite razelor de soare sa patrunda in local.

Citeste continuarea aici: Elementele de decor ale unui restaurant mic si cochet

{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *