Stim ca fiecare noptiera are nevoie de o veioza, dar stii cum sa alegi modele de veioze potrivite? Iti impartasim cele mai importante secrete pentru a putea alege veiozele potrivite pentru casa ta.

Cat de inalta ar trebui sa fie veioza ta?

De ce conteaza atat de mult inaltimea veiozei tale? Ei bine, scopul principal al veiozei tale este acela de a oferi lumina pentru citit si ambianta. Deci, avand in vedere acest lucru, vei dori sa ai veioze care sa fie la inaltimea adecvata pentru a citi in pat in timp ce stai in pat.

De asemenea, este bine ca lampile sa aiba o dimensiune corecta. Pentru ca acest lucru sa se intample, noptiera ta ar trebui sa fie la un centimetru sau doi mai inalta fata de inaltimea saltelei. Lampa de noptiera trebuie sa aiba o inaltime de 28 „-30”.

Veiozele ar trebui sa arate suficient de mari pentru a se putea amplasa pe noptiera, dar si pentru a lumina spatiul din jumatatea ta de pat. Daca ai o tablie inalta, este bine ca veioza sa fie mai joasa.

Atunci cand cumperi o veioza moderna, tine cont si de tipul de bec pe care il are, pentru ca atunci cand cumperi veioze led, va trebui sa analizezi diferit intensitatea luminoasa fata de cele care folosesc becuri cu incandescenta.

Cat de lata trebuie sa fie veioza de pe noptiera?

Acum, ca stii ca veioza ar trebui sa aiba in mod ideal 30 inch inaltime, cat de lata ar trebui sa fie? De multe ori, daca gasesti o veioza suficient de inalta, vei descoperi ca nu este si suficient de lata. Veiozele foarte inguste sau cele cu abajur cilindric sunt potrivite pentru living sau pentru bucatarie, respectiv pentru hol, dar nu pentru dormitor.

Va trebui sa alegi o veioza cu un abajur larg, deoarece patul este un punct focal mare al camerei, iar o veioza mica nu te va ajuta. Regula generala aici este cu cat salteaua este mai larga, cu atat veioza este mai lata.

Deci, daca cumperi o lampa pentru un pat twin, poti gasi una nu foarte inalta dar suficient de lata incat sa creeze o imagine generala echilibrata.

Cum alegi corect un abajur pentru veioza?

Citeste continuarea aici: Cum poti alege cele mai bune veioze pentru casa ta?

{{clean}}