Stilul industrial, cunoscut si sub numele de stil urban, este un stil decorativ care isi are originile in arhitectura tipica a industriei, o arhitectura fara pretentii si un farmec vizual care are de-a face cu simplitatea structurii si a materialelor sale.

Stilul industrial are o istorie si implica tinerii artisti newyorkezi, care in anii 1950 au ales sa locuiasca in fabrici mari si spatioase, pline de grinzi, caramizi si beton. Mai mult de jumatate de secol mai tarziu, stilul industrial este inca la moda, fiind unul dintre cele mai de succes stiluri eclectice din ultimii ani in revistele de decoratiuni.

Stilul industrial poate avea anumite accente retro si vintage, deoarece foloseste elemente vechi, cum ar fi mobilierul ruginit sau uzat.

In continuare iti oferim cele mai bune idei pentru a conferi casei tale un stil industrial.

Creeaza atmosfera unui spatiu deschis

Una dintre caracteristicile stilului industrial este utilizarea spatiului cu zone largi, spatioase si deschise. Acest tip de decor urban este tipic pentru mansardele in stil industrial, unde mobilierul si obiectele pot respira si se pot bucura de propriul spatiu.

Dupa cum am explicat, acest tip de decor este inspirat de industriile newyorkeze din anii ’50, unde aceste spatii au fost reabilitate in locuinte spatioase, de aceea acest stil decorativ ne poate trimite la estetica vechilor fabrici, mari si incapatoare, concepute astfel incat muncitorii sa se poata deplasa dintr-un spatiu in altul intr-un mod fluid.

Creeaza un contrast cu elemente industriale

Citeste continuarea aici: Amenajarea unui decor in stil industrial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *