Din dorinta de a oferi celor care le trec pragul o experienta cat mai placuta, in vederea aprecierii serviciilor primite, gazduirea calduroasa a turistilor este pe primul plan pe lista asteptarilor si a provocarilor pentru proprietarii de pensiuni.

Intr-un restaurant, cafenea sau oricare alt loc dedicat clientilor sau turistilor, pe langa atentia acordada personalului de lucru, aspectul decorativ este un lucru important de care trebuie sa tinem cont in orice moment. Daca se creeaza o atmosfera placuta si serviciul primit este cel adecvat, clientii vor reveni mereu cu placere.

Cand vorbim despre decorare, pe langa camere, sala si bar, nu trebuie sa acordam o atentie scazuta baii. Se spune ca felul in care sunt ingrijite baile, si atentia acordata curateniei acesteia, spune totul despre locul in care suntem. De aceea o baie curata si ordonata poate imbunatati cu mult imaginea de ansamblu.

Pentru a le oferi invitatilor nostri o sedere cat mai placuta, putem tine cont si de urmatoarele sfaturi.

Alege finisaje tratate impotriva depunerilor de calcar

Atunci cand vorbim de o camera de baie de pensiune, avem de-a face cu o incapere de dimensiuni reduse. De aceea, amenajarea ei trebuie sa tina cont de condensul ce se poate forma pe pereti si podea.

Depunerile de calcar nu presupun un risc asupra sanatatii, insa nici nu ofera o priveliste ce invita la relaxare. Pe langa neplacerea provocata turistilor, depunerile de calcar trebuie curatate cu solutii speciale, ceea ce ar creste costul si timpul necesar efectuarii curateniei.

Pentru a contracara acest efect, se recomanda utilizarea unor materiale durabile si a unor finisaje care nu sprijina colectarea de calcar la rosturi sau pe suprafata lor. In acest sens, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie, poti opta pentru podele din piatra naturala pe podea si in zona dusului sau a cazii si vopsea lavabila pe pereti.

O alternativa este si podeaua din PVC rezistenta la apa, din fibra de sticla. Intretinerea unor astfel de materiale este minima, iar ele isi vor pastra aspectul, chiar si dupa o utilizare indelungata.

Alege accesoriile de baie in mod eficient!

Din aceeasi dorinta de a-ti gazdui clientii intr-un spatiu confortabil si dotat cu toate lucrurile esentiale unei sederi placute, asigura-te ca alegi accesorii de baie de calitate, la costuri eficiente pentru afacerea ta. Ia in calcul faptul ca un produs mai ieftin, care presupune o investitie mai mica, se va deteriora mai repede. In plus, turistii vor sesiza calitatea slaba, ceea ce poate afecta experienta cazarii in pensiunea ta.

Comanda prosoape de baie cu modele moderne si din materiale naturale, iar invitatii tai se vor simti rasfatati. In plus, bugetul tau va fi utilizat in mod eficient, transformandu-se in profit pentru pensiunea ta.

Amenajeaza baia pentru o curatenie in timp record

Uneori treci prin perioade aglomerate, cand imediat dupa fiecare check-out, urmeaza un check-in. Asta inseamna ca esti sub o presiune mai mare de a livra acelasi standard de calitate, intr-un timp de pregatire mai scurt.

Ca sa poti pregati camera si baia pentru turistii ce urmeaza sederii altora, curatenia trebuie sa fie realizata cat mai rapid, cu o eficienta cat mai mare si rezultate maxime. Incearca sa mentii suprafetele cat mai netede, pentru a diminua acumularea murdariei. Foloseste produse profesionale, care curata si improspateaza rapid.

Foloseste lumina naturala

Iluminarea baii poate avea un impact masiv si ar trebui planificata din timp pentru a ne asigura ca toate elementele cheie sunt iluminate corespunzator. Ne dorim ca baia sa fie stralucitoare si functionala in toate momentele zilei.

De preferat este ca in baie sa putem beneficia de lumina naturala, dar daca acest lucru nu este posibil, ne putem ajuta si de cea artificiala.

Daca in baia din pensiunea ta exista un geam pe care intra lumina de afara, ne putem ajuta si de o oglinda, pozitionand-o pe peretele opus, obtinand astfel un efect de amplitudine si luminozitate marita. Putem folosi si spoturi instalate pe pereti pentru a mentine efectul si dupa ce apune soarele.

Lumina poate face o camera sa se simta mai mare si mai aerisita, de aceea baia unei pensiuni turistice trebuie sa indeplineasca anumite conditii si standarde de calitate pentru a oferi turistilor o vacanta ideala si relaxanta.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *