Sistemul nervos joaca un rol vital in corp din moment ce el este responsabil pentru diferite functii, de la digestia mancarii pana la reactiile involuntare pe care le aveti in diferite situatii.

Mai mult, sistemul nervos este cel responsabil pentru nivelul de stres, asa ca daca nu ii acordati grija necesara sau il suprasolicitati, poate duce la diferite boli, precum diabet sau tensiune arteriala marita.

Din fericire, il puteti ajuta sa se calmeze si sa se vindece prin alimentele pe care le consumati. Iata cateva tipuri de astfel de alimente pe care ati face bine sa le includeti in dieta pentru a va ajuta sistemul nervos.

Vegetalele verzi cu frunze

Adaugarea vegetalelor in dieta va ajuta in mod cert sistemul nervos deoarece, sunt cunoscute pentru cantitatile suficiente de vitamina C, pentru complexul de vitamine B, vitamina E, magneziu, precum si alte minerale de care corpul are nevoie pentru intarire.

Vitaminele din complexul B ajuta sistemul nervos la sinteza si circulatia neurotransmitatorilor, asa incat veti respira mult mai bine, inima se va intari, iar stomacul va incepe sa digere corect.

Ciocolata amaruie

Ciocolata, de preferat cea cu cantitati mari de cacao, poate ajuta sistemul nervos deoarece, contine neurotransmitatorul L-triptofan, care are un efect de calmare asupra creierului. Magneziul din ciocolata amaruie este, si el, bun pentru sistemul nervos.

Avocado

Citeste continuarea articolului aici: Alimentele ce vindeca sistemul nervos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *