„Apa este importanta pentru ca mecanismele corpului uman sa functioneze corespunzator. Corpul nu poate functiona fara ea, la fel cum un autoturism nu poate functiona fara combustibil si ulei. De fapt, toate functiile celulare dar si cele ale organelor, care ne formeaza intreaga anatomie si fiziologie, depind de apa pentru a functiona adecvat”. – Advanced Purification Engineering (APEC).

Corpurile noastre sunt compuse din 60% apa. Fiecare celula, organ si tesut are nevoie de apa pentru sustinerea multitudinii de functii pe care le indeplineste, de la protectia tesuturilor si a incheieturilor pana la asigurarea umezelii necesare pentru creier si coloana vertebrala.

Apa este indispensabila pentru eliminarea reziduurilor, pentru o digestie sanatoasa dar si pentru mentinerea temperaturii corpului intr-un interval optim de functionare.

Cu totii cunoastem si intelegem importanta apei; cu toate acestea, nu toti suntem atenti la acest aspect. Unii dintre noi pot sta si o zi intreaga fara sa bea un pahar sau o sticla cu apa, fara a mai pune la socoteala faptul ca hidratarea deficitara este un obicei extrem de nociv pentru sanatatea si starea noastra.

„Dar beau cafea care contine apa.”. Da, si in caz ca nu este decofeinizata (ce este asta?), prezinta si proprietati diuretice care ii scot din ecuatie orice fel de valoare nutritionala ramasa. Ceai? Acelasi principiu. Bere? Pai, vom lasa berea in pace.

Unora dintre noi pur si simplu ne displace „gustul” apei. Corect; de aceea am decis sa cercetam si sa scriem despre produse pe care le putem adauga in apa, produse care nu numai ajuta la imbunatatirea starii de sanatate, dar ajuta si la gust.

Prin combinarea acestor ingrediente cu apa, veti avea parte de mai multe beneficii. In primul rand, corpul dumneavoastra se va reaproviziona si va veti simti mai „sanatosi”. In al doilea rand, va va cristaliza functiile cognitive si va va imbunatati starea mentala.

Citeste continuarea articolului aici: 6 ingrediente de adaugat in apa potabila pentru imbunatatirea sanatatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *