Imaturitatea poate fi fermecatoare la inceput, chiar atractiva. Un adult imatur ne da de multe ori impresia ca ar fi o persoana capricioasa. Pot avea un bun simt al umorului, o modalitate captivanta de a vedea lumea si o abilitate atractiva de a trai in present.

In final insa, aceste persoane nu sunt capabile sa formeze relatii sanatoase. Un adult imatur nu este pregatit sa aiba grija de alte persoane. Intr-adevar ei nu au formata inca abilitatea de a avea grija nici de ei. Cum Harry Overstreet a explicat: Pentru cei imaturi, alti oameni nu sunt reali.

Reprezinti mai mult un parinte decat un partenet?

Aici sunt prezentate 25 de argumente prin care sa iti dai seama:

1. Se simt indreptati fata de lucrurile care apartin altor oameni- chiar daca nu sunt dispusi sa munceasca pentru a avea aceste lucruri.

2. Nu au teluri pe termen lung bine definite si nu posed ambitia si etica de lucru pentru a atinge aceste teluri.

3. Nu respecte faptul ca ai nevoie de timpul tau personal, ca ai nevoie sa ai hobby-urile tale si prietenii tai proprii. Se simt indreptatiti sa acapareze toata atentia ta.

4. Nu te poti baza pe ei ca isi vor pastra promisiunile – chiar daca te asigura ca au intentia de o face.

5. Cu greu fac strictul necesar cand vine vorba de munca, comunitate si responsabilitatile de familie. De multe ori te simti ca menajera lor sau parintele lor.

6. Folosesc umorul pentru a evita discutiile serioase sau pentru a trece peste emotii dificile. Tuturor ne place sa radem, insa o relatie sanatoasa intre adulti necesita si momente serioase.

7. Alterneaza intre internalizarea emotiilor si dramatizarea situatiilor. Nu exista cale de mijloc.

8. Blameaza parintii, societatea sau guvernul pentru toate problemele lor. Nimic nu pare a fi din vina lor.

9. Refuza sa acespte faptul ca exista o problema. O vor ignora cat de mult este posibil si vor nega existenta acesteia daca vrei sa le-o faci cunoscuta.

10. Partenerul tau este intotdeauna cel care provoaca probleme. Tu esti intotdeauna cel care le rezolva. Nu exista compromis.

11. Te ignora si nu sunt afectuosi fata de tine in fata altor persoane.

Citeste continuarea articolului aici: 25 de semne ca partenerul tau trebuie sa se maturizeze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *